Колеги имам проблем с антената на мойта 156-ца. Досега бех с един Pioneer 3200UB и си мислех че проблема е в него, но днес си сложих истинско ЦД (Pioneer 8400BT) и се оказа че проблема пак го има, тоест не ми намира нито едно радио. Възможно ли е да е изгорял усилвателя на антената и ако да къде се намира той. И още един въпрос, казаха ми че антената на тази кола била в реотаните на задното стъкло. Дайте съвет какво да правя че не се издържа без радио, още повече като си дал близо 500лв за ново такова.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос Антена радио 156
Collapse
X
-
Търсачка знаеш ли какво е?
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%F2%E5%ED%E0Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеТърсачка знаеш ли какво е?
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%F2%E5%ED%E0
Аз мисля че в крайна сметка форума е направен за да си помагаме и да обменяме опит по културния начин, а не да се храним един друг и да си правим разни иронични подмятания от сорта на "знаеш ли търсачка кво е"
Comment
-
Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщениеБате стига си го играл като некоя дърта свекърва, чел съм я тази "безмислена тема" в която на 5 страници се спори фейса има ли антена или нема антена и кой е по-велик. Имам проблем както ясно съм написал и немога да установя откъде идва, тъй като не съм запознат с тази част на автомобила, Ако можеш да ми помогнеш ще съм ти безкрайно благодарен, ако ли не по-добре недей да спамиш щото никак не е приятно.
Аз мисля че в крайна сметка форума е направен за да си помагаме и да обменяме опит по културния начин, а не да се храним един друг и да си правим разни иронични подмятания от сорта на "знаеш ли търсачка кво е"
А ето и още с търсачката, че явно ...
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%F2%E5%ED%E0Last edited by NightRider; d.m.y г., 12:19.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Колега, антенният усилвателсе захранва от буксата на радиото т.е. като включиш радиото то захранва антенният усилвател с 12в, ако си пипал кабелите ги възстанови. Някъде във форума имаше схема на куплунга.
Comment
-
Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщениеми антенката на покрива на колата за какво служи?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от kolilord Покажи съобщениеКолеги а от къде се захранва антенният усилвател.Ако някои има схема да даде.
Comment
-
Първоначално публикувано от kolilord Покажи съобщениеКолеги а от къде се захранва антенният усилвател.Ако някои има схема да даде.
Ако става въпрос за SW, схемата е следната:
+12 V за антенния усилвател идват от радиото по следната верига:
Радио - букса А пин 5 > междинна букса D20 пин 3 > междинна букса D88 пин 1 > антенен усилвател (P22) извод "A".
Ако става въпрос за седан, схемата е същата, но липсва междинната букса D88.
За разположението на нещата от схемата се ориентирай от скицата:
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко става въпрос за SW, схемата е следната:
+12 V за антенния усилвател идват от радиото по следната верига:
Радио - букса А пин 5 > междинна букса D20 пин 3 > междинна букса D88 пин 1 > антенен усилвател (P22) извод "A".
Ако става въпрос за седан, схемата е същата, но липсва междинната букса D88.
За разположението на нещата от схемата се ориентирай от скицата:
10х
ама я просветете неграмотника:
* тези три неща в комбито (п92,п75 и ц30) къде точно са, щото не съм ги виждал никога. и за какво аджеба служат??
* окабеляването на спойлера, от пъпките на вратата (за стоповете) ли идва?
* в спойлера е антената за средни ли??,
ако да, хич да не я ровя. и без това не ги слушам.
п,п,
ако се наложи сваляне на тавана, после ще намеря ли нови щипки за него??sigpic156 SW 2001 бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщениесатраааОтни сте....от половин година се каня да попитам и аз, и хоп - точно, ясно и с картинка.
10х
ама я просветете неграмотника:
* тези три неща в комбито (п92,п75 и ц30) къде точно са, щото не съм ги виждал никога. и за какво аджеба служат??
* окабеляването на спойлера, от пъпките на вратата (за стоповете) ли идва?
* в спойлера е антената за средни ли??,
ако да, хич да не я ровя. и без това не ги слушам.
п,п,
ако се наложи сваляне на тавана, после ще намеря ли нови щипки за него??
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment